Back To Top
b

Blog

Vacanta pe Catamaran 2f

Prima dată pe un catamaran: ce trebuie să știți

Cum diferă navigația pe o barcă cu două monococi de o barcă cu vele clasică și la ce vă puteți aștepta atunci când navigați pe un catamaran? Descoperiți cum să manevrați unul și ce trebuie să luați în considerare atunci când porniți la drum pentru prima dată.

Aflați tot ce trebuie să știți, inclusiv diferențele față de monococile, factorii importanți de luat în considerare, avantajele și dezavantajele, precum și destinațiile și modelele de catamaran recomandate. Dacă sunteți nou în navigarea pe catamaran, acesta este ghidul perfect pentru dumneavoastră.

5 motive pentru a închiria un catamaran
Care sunt principalele motive pentru care cineva decide să navigheze pe un catamaran? Iată care sunt principalele beneficii ale alegerii acestui tip de ambarcațiune.

1. Stabilitate
Carenele duble ale catamaranului asigură o stabilitate inițială excepțională, permițându-i să rămână pe linia de plutire și stabil în ape agitate și în vânt. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de navigație lină și liniștită, în special cu copii mici sau cu persoane predispuse la rău de mare, un catamaran este o opțiune excelentă. Este perfect pentru a o lua cu dvs. pe bunica sau un prieten nervos care nu a mai fost niciodată pe o barcă.

SFAT: Răul de mare nu este doar o grijă majoră pentru marinarii începători, ci și pentru turiștii aflați în excursie cu barca. Dar chiar și pe marinarii experimentați îi poate afecta din când în când. Cei cu un umor mai negru spun că are două faze – în prima fază ți se face atât de rău încât te temi că mori, iar în cea de-a doua, te temi că nu vei muri. Important, însă, este să înțelegi de ce se întâmplă și să încerci să o previi. Deși vei reduce semnificativ suferința de rău de mare pe un catamaran, ce funcționează cel mai bine dacă apare? Aflați în ghidul nostru – Cum să faceți față răului de mare.Click aici

2. Spațiu
Un catamaran oferă mai mult spațiu decât orice altă ambarcațiune de lungime similară. Cu saloane spațioase, o mulțime de scaune și zone de relaxare și locuri ample pentru plajă (cum ar fi plasa cunoscută sub numele de trambulină), nu vă veți simți niciodată înghesuiți. Cabinele sunt spațioase, iar băile sunt la fel de mari ca cele din multe apartamente. Persoanele cărora nu le plac spațiile strâmte sau care țin la intimitatea lor vor găsi un catamaran ideal. Pe modelele mai mari (50+ picioare), veți avea atât de mult spațiu, încât s-ar putea să aveți probleme în a vă găsi unul pe celălalt. În ciuda lungimii sale comparabile, un catamaran se simte întotdeauna mai mare decât omologul său monoscaf. Dacă sunteți obișnuiți cu un velier de 50 de picioare, încercați un catamaran de 45 de picioare și tot veți avea senzația că aveți mai mult spațiu.

Catamarans
Vacanta pe Catamaran5
Vacanta pe Catamaran
Vacanta pe Catamaran4

3. Facilități comparabile cu cele ale unei camere de hotel
Cabinele nu sunt doar spațioase, ci și confortabile și moderne. De obicei, acestea vin echipate cu lenjerie de pat de înaltă calitate, perne, rafturi, lămpi de citit și multe altele, ceea ce le face să se simtă ca o cameră adevărată. De aceea, am scris un articol în care am evidențiat 9 motive pentru care o vacanță pe velier este mai bună decât să stai la hotel, iar acest lucru este de două ori mai adevărat în cazul unui catamaran.

4. Suplimente adăugate
Catamaranele sunt adesea echipate cu cele mai noi tehnologii și gadgeturi. Acestea includ panouri solare, generator, un desalinizator de apă de mare, un plotter modern cu GPS și pilot automat. Acestea vă vor face mai autosuficient pe mare, fără a avea nevoie de facilitățile unui port de agrement atât de des.

5. Pescaj de mică adâncime
Motivul pentru care catamaranele sunt atât de populare printre navigatori, în special în țările exotice, este pescajul foarte mic – 0,9 până la 1,5 metri, în funcție de lungimea navei, ceea ce înseamnă că skipper-ii nu trebuie să se preocupe atât de mult de atingerea fundului mării. Deși precauția și monitorizarea hărților sunt în continuare necesare, acest lucru oferă o mai mare libertate în alegerea locurilor de ancorare, permițându-vă să navigați aproape până la plajă și să ancorați pentru a vă bucura de pace și liniște.

TELL ME MORE

Make a splash with Booking Yacht, designed for everyone passionate about all things surfing.

+40722300224
booking@booking-yacht.ro
Blv. Ion Mihalache,Nr.60-62
Follow Us: